Kategorier
City Scene

Krigsseilere fra Fredrikstad

«Krigsseilere fra Fredrikstad» er en historisk og musikalsk reise tilbake i tid.

Da verden sto i brann, seilte hundrevis av sjøfolk fra Fredrikstad rundt på verdenshavene. De befant seg i sentrum for 2. verdenskrigs største drama, og deres historie overgår selv den mest fantasifulle filmskildring. Hjemme i Norge satt ektefeller og barn og ventet på nyheter og livstegn fra sine kjære. Mange kom aldri hjem.

Krigsseilernes historie kan ikke overvurderes. Gjennom historiefortelling, skuespill, dikt, sang og musikk får vi høre deres historie.

Denne forestillingen er del to av vår nyskapende skildring av da krigen rammet Fredrikstad.

Medvirkende:

 • Petter Ringen Johannessen
 • Dennis Storhøi
 • Eva Iselinn Erichsen
 • Bjørn Halstensen m/musikere

Forestillingen spilles følgende datoer:

 • fredag 17. mars kl 19
 • lørdag 18. mars kl 19

Dørene åpnes kl 1830 begge dager.

Billettpris: Kr. 999.- inkludert 3-retters middag og billettavgift kr 49.-.

Billetter kjøpes her : https://www.ticketmaster.no

Billettprisen inkluderer denne 3-retters middagen:

Forrett: Kylling salat, Caesar dressing, krutonger, parmesan og bacon (M, G (hvete), F, Sn)

Hovedrett: Langtidskokt svineskank, ratatouille grønnsaker, potet pure, einebær og rosmarin – sjy (M, Su)

Dessert: Vanilje pannacotta, pasjonsfrukt saus, friske bær og kaffe (M)

Kategorier
City Scene

Claudia Scott og Torstein Flakne akustisk

To av landets folkekjære artister sammen igjen på scenen

Første gang Torstein Flakne, og Claudia Scott stod på en scene sammen var under den norske finalen i Melodi Grand Prix i 1986. Med sangen ‘Rock’n’Roll Band’, skrevet av Claudia og Torstein, serverte de kanskje Melodi Grand Prix’s mest rockete innslag noensinne. Stedet var altså Stavanger, Claudia var artisten, backing-bandet var Torsteins Stage Dolls supplert med Ronni Le Tekrø. Det ble en 3-minutters vill fest der det lå igjen ødelagte gitarer og pyrobomber på scenen etterpå.

– Kanskje like greit vi ikke vant, da hadde det blitt månelyst, ler Claudia.

Siden har disse to etter hvert meritterte artistene blitt to av våre mest folkekjære. Torstein Flakne, primus motor i The Kids og Stage Dolls. Rekken av kjente låter han har stått bak og vært involvert i er endeløs. Nylig ble han også innlemmet i Rockheim Hall of Fame sammen med resten av Stage Dolls.

Claudia Scott, en av våre mest betydningsfulle artister innen countryrock og americana, et forbilde for en rekke av landets yngre artister i sjangeren. 2 Spellemannpriser har hun også tatt med seg på ferden, i tillegg en rekke soloalbum for et stadig større trofast publikum.

Disse to har nå altså slått sine gitarer og stemmer sammen, og du kan oppleve dem i en akustisk setting der de fremfører sine velkjente låter blandet med gode historier fra veien.

– I år har vi 35 års jubileum for første gang vi opptrådte sammen, og det må markeres, sier Torstein. Vi har hørt på hverandres låter, kommet med innspill her og der, og resultatet har blitt utrolig bra. Vi gleder oss som småunger til å fremføre dem for vårt publikum.

-I tillegg er vi veldig glade i å mimre litt, fortelle artige historier og anekdoter fra et etter hvert innholdsrikt liv som artister. Æ glær mæ, humrer Torstein.

Og «vi glær oss» vi og! Dette blir stas å få oppleve. Se dem nå på scenen sammen igjen!

Konserten spilles:

 • Fredag 3. mars kl 20. Dørene åpnes kl 1930.

Billettpris: kr 480.- inkludert billettavgift kr 30.-

Billetter kjøper du her : https://www.ticketmaster.no


Ønsker du å bestille bord før showet på City Bar & Spiseri?

Book bord her

Kategorier
City Scene

Dunkejon – Høkern fra Gamleby’n

Terningkast 5 !

Fredrikstad Blads anmelder er storfornøyd etter premieren og melder om en «bælbra buskis som slår latterdøra di åpen»😁

Les hele anmeldelsen her (pluss-artikkel): https://www.f-b.no/anmeldelse-for-fulle-mugger/r/5-59-2855292

«Dunkejon – Høkern fra Gamleby`n» er en helt ny musikalsk komedie som tar for seg krolivet på Dunkejon-gården i Gamlebyen, Fredrikstad, på slutten av 1800-tallet. I sentrum for begivenhetene er selveste Dunkejon, som trakterer beduggede gjester, innpåslitne kreditorer og byens kreti og pleti på sitt sjarmerende vis. Uansett hvor mye problemer som dukker opp i hans vei, klarer byens høker å komme i land på riktig side. Og hans brennevin solgt fra dunk – uten sidestykke i Fredrikstad-historien!

På scenen finner du Bjørnar Spydevold i hovedrollen som kro-verten Dunkejon. Pål Nielsen spiller drikkfeldig prest, Knut-Erik Rønne er klokker og moralens vokter som vil stanse umoralen satt i gang av bordell-mamma Pernille Heckmann & co. Eva Iselinn Erichsen er apoteker-frue med urene urter i posen. Ann Elisabeth Hansen spiller Dunkejons myndige kone, og Morten Gjerløw Larsen er kongen over alle som Oscar II.

Forestillingen er skrevet av radarparet fra Kulturværste: Svein Gundersen og Hans-P. Thøgersen.

Regi: Ole-Hermann Gudim Lundberg

Musikalsk ansvar: Bjørn Halstensen

Produsent: Høkern AS som består av fire foretak i byens underholdningsliv.

Forestillingen spilles følgende datoer:

 • Lørdag 28. januar kl 20 (UTSOLGT)
 • Fredag 3. februar kl 20.
 • Lørdag 4. februar kl 20.
 • Fredag 10. februar kl 20.
 • Lørdag 11. februar kl 20.
 • Fredag 17. februar kl 20.

Dørene åpnes kl 19. Husk å være ute i god tid.

Billettpris: kr 495.- +billettavgift kr 30.-

Billetter kjøper du her : https://www.ticketmaster.no


Ønsker du å bestille bord før showet på City Bar & Spiseri?

Det er en egen showmeny i restauranten de dagene Dunkejon spilles på City Scene: https://citybarogspiseri.no/

Book bord her

Kategorier
City Scene

Dora Thorhallsdottir – Overganger

Overganger er et standup-show om de ulike overgangene i livet, om hvor trøblete de er, men også ofte ufrivillig komiske. Overgangsalderen for eksempel. Vi skal alle dit når vi er ca halvveis i livet, men det er det ingen som snakker om. For på merkelig vis har vi klart å gjøre det å bli eldre, i en kropp som naturlig forfaller, til noe skamfullt (Heia mennesker!). Av den grunn vet vi ikke noe som helst om hva vi har i vente, er det ikke et supert opplegg?!

Dette showet er en hyllest og en kjærlighetserklæring til hverdagsmennesket. Det er observasjoner av absurde ting vi driver med i hverdagen og ikke minst en gjennomgang av alt gnålet som følger av å ha en kropp. Målet er at du ler masse, men hvem vet, kanskje du lærer noe om vår tids siste tabu: overgangsalderen? Det er bare å glede seg!

Standup-showet ser du:

 • Lørdag 25. mars kl 20.  Dørene åpnes kl 19.

Billettpris: kr 425.- inkludert billettavgift kr 25.-

Billetter kjøper du her : https://www.ticketmaster.no

 

Ønsker du å bestille bord før eller etter showet på City Bar & Spiseri, send en e-post til restaurant@hotelcity.no, besøk våre nettsider eller ring 69 38 57 84.

Kategorier
City Scene

Knut Marius 2023- Turbo Tour Vol II

Vi presenterer stolt Knut Marius, Norges ultimate entertainer og vinner av Stjernekamp 2020. Nå med nytt album på norsk og release turné vinteren 22. Den sjarmerende Tomrefjordingen tok Norge med storm, da han atter en gang beviste at han er en av Norges beste vokalister. Han behersker alle sjangre og har i år turnért store deler av landet til fantastiske kritikker både fra arrangører, anmeldere og ikke minst publikum.

I alle år har Knut Marius sunget på engelsk. Nå har han, for første gang, begynt å skrive på norsk og da på sin egen dialekt. Siden starten av 2019 har han fundert, skrevet, stanga hodet i veggen, jublet, grått og skrattet, nå foreligger resultatet.  Med tekster som handler om stor kjærlighet og mellommenneskelige relasjoner, er det en dønn ærlig artist som nå legger innsiden av sjela i de nye låtene. Publikum vil selvfølgelig også få høre et utvalg fra Knut Marius favoritter fra Stjernekamp og hits fra tidligere utgivelser. Med fantastiske musikere og produsenter er det nåen sound som bygger opp underformidlinga til den sjelfulle romsdalingen, og vi unner alle en lytt på resultatet!

Sjekk tilbakemeldinger fra arrangører fra turné 2021:

«..Kvelden i kveld i Hovshall overgår det meste. Kanskje alt. Vi snakker om kongerikets sterkeste stemme. Folk var bergtatt fra første tone. Og helt utslitt etterpå. «Jeg har tørket tårer og klappet i halvannen time,» var det ensom kom bort til meg og sa. «Verdensklasse,» sa en annen. Det er kvelder som dette man jobber for. Kvalitet og begeistring hånd i hånd. Glede og kribling i hele kroppen.
Ole Magne Ansnes, kultursjef Sunndal

«..Gåsehuda har ikkje forsvunne endå, for ein utruleg bra konsert!! Knut Marius og bandet leverte frå a til å, publikum var heilt i ekstase og stemninga var omtrent som om der var 300 og ikkje litt under 100 gjestar.. ( Korona ). Vi vil gjerne rekke å få Knut Marius med band tilbake til Ørsta kulturhus. Må også få legge til at det var svært trivelege folk å ha på besøk hos oss dette, usedvanleg blide og hyggelege heile tida. Kjekt! Tusen takk for ypparleg samarbeid!
Janne M.G. Skarstein,Ørsta Kulturhus

«….Det vart ein super konsert. VERDENSklasse med denne gjengen her! For eit band og for ein vokalist. Frå Queen, soul, eigne låter og til opera. Folk var overbegeistra og blanke i augo då dei kom ut etter 3 ekstra nummmer.
Halstein Kurseth Einingsleiar kultur Sykkylven

Kategorier
City Scene

Om City Scene

Østfolds største showrestaurant har plass til 780 gjester, fordelt over 2 etasjer.

City Scene en en storslagen visuell opplevelse med en 145 kvm stor scene med alt innen lys, lyd og projeksjon. Her tilbys ulike show, teater og konserter på høyt nivå. City Scene kan også leies for events, konserter, møter eller bespisning.

Ønsker du å leie scenen?

Ta kontakt med:
Jon Harald Bjørnson
jon.harald.bjornson@gmail.com
952 77 021

Kategorier
City Scene

Teknisk informasjon

Skal dere ha, eller planlegger dere et arrangement eller et show på City Scene, så har vi her lagt ut teknisk informasjon for lyd og lys.

Oversikt teknisk utstyr City Scene.

For mer info, ta kontakt med:

Jon Harald Bjørnson
E-post: jon.harald.bjornson@gmail.com
Tlf: 952 77 021