Vin og matkurs

Lær å smake vin og bli en vinkjenner

Våre kurs om vin og mat er utarbeidet for å formidle kunnskap på en uformell, sosial og engasjerende måte. Kursene passer i alle sammenhenger hvor vin og mat skal være i fokus. Alle våre kurs inneholder 4-5 viner til vinkurset, vinkompendium/notater, smaksskjema med viner, foredragsholder/vinkelner og varigheten på kursene er ca 1 – 1 1/2 time.

Kurs 1: Lær å smake vin

Lær om ulike viner fra kjente vinområder, hvor vi blant annet fokuserer på druenes egenskaper, produksjonsteknikk, jordsmonn, klima og tradisjonell eller moderne produksjonsteknikker.

Kurs 2: Bli en vinkjenner

Vi lærer å de nere skriftlig egen vin gjennom praktisk smaking og smaksanalyse.

Kurs 3: Vin i kombinasjon med Tapasretter

Dette kurset tar for seg mat og vin i kombinasjon. Her får du testet smaksløkene og prøvd ut ere gode kombinasjoner med vin og generelt god drikke til tapas.

Kurs 4: Chablis – med sitt fantastiske jordsmonn

Passer til personer med ønske om å lære om vindistriktet Burgund og Chablis. Chablis skiller seg markant fra resten av Burgund på grunn av sitt jordsmonn( Terroir), som består av såkalt “kimmerridgekalk”, skapt for ca 180 millioner år siden. Chablis deles inn i 4 kvalitetsklasser og det er disse vinene vi vil bli kjent med denne kvelden.

Kurs 5: Toscana, Brunello og Chianti

Vi skal bli kjent med vinområdene Brunello di Montalcino, Chianti, Carmignano og Montepuliciano og smake ere godbiter fra dette området, blant net supertoscanere, Vin Santo og andre godbiter. Dette er en ott reise i et kupert landskap.

FOREDRAGHOLDER EINAR ZAKARIASSEN

Einar er fagutdannet kokk, servitør og i tillegg utdannet sommelier/vinkelner fra Gastronomisk Institutt. De siste 9 årene har Einar arbeidet som butikksjef i Vinmonopolet AS. I løpet av disse årene har Einar tatt alle obligatoriske kurs og Vinmonopolets kompetansestige på tema Mat og Vin. Han har også vært foredragsholder på Temakursene internt i Vinmonopolet.

Pris: Etter avtale

Kontakt oss i dag!

Husk at en telefon er nok, resten fikser vi!

Scandic City
salg@hotelcity.no
69 38 56 00


Tilbake